Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z kapustą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 259
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 81
...ale pyszny.
Odsłon: 351
Składniki
Cebule obrać, pokroić w pióra. Jabłka obrać, pokroić w cząstki i skropić sokiem z cytryny. W brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju, zrumienić schab.
Schab wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę i jabłka. Oprószyć cukrem i smażyć, aż cukier skarmelizuje się. Dołożyć kapustę, gotować 5 minut. Zalać sokiem jabłkowym.
Do brytfanki włożyć mięso, ziarna pieprzu i liście laurowe. Wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny w 175°C. Ok. 20 minut przed końcem naczynie przykryć.
Schab wyjąć, kość wyciąć, mięso pokroić w plastry. Ułożyć na kapuś- cie. Podawać z ziemniakami.
około 180 minutŹródło: Życie na gorąco