Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z sosem chili"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mięso natrzyj przyprawą do grilla. Ułóż na nim zioła i przewiąż sznurkiem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju.
Podsmaż schab ze wszystkich stron. Następnie włóż go do brytfanny razem z wysmażonym tłuszczem i podlej wodą.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 180° C przez 40 minut, aż będzie miękki. Gdy mięso się upiecze, zdejmij sznurek i zioła. Rogalik namoczony w mleku przełóż do misy, dodaj obraną paprykę, pomidory, czosnek i chili.
Całość zmiksuj na gładką masę. Następnie dokładnie wymieszaj z oliwą z oliwek. Dopraw solą i octem. Gotowy sos schłódź i podawaj z plastrami mięsa oraz ryżem.Źródło: Na żywo