Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 48
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w plasterki.
Schab umyj, potnij w plastry i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim mięso z obu stron.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno włóż kilka listków szałwii, a następnie układaj naprzemiennie: warstwy ziemniaków, podsmażonego mięsa i reszty listków szałwii.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, po czym wymieszaj go z kwaśną śmietaną.
Zawartość naczynia zalej przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz potrawę około 10-15 minut.
Podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Telemax