Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab ze śliwkami"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 461
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 93
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 133
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 46
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 461
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 93
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 133
Składniki
Śliwki włóż na kilka minut do wrzątku. Schab umieść w garnku z wodą, dodaj przyprawy i gotuj ok. 20 minut. Następnie natnij go wzdłuż i powtykaj śliwki.
Wierzch mięsa posyp majerankiem i ułóż w keksówce. Polej całość stopionym smalcem i obłóż resztą śliwek.
Wstaw przygotowany schab na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. W trakcie pieczenia podlewaj danie wodą i powstałym sosem. Upieczony schab podawaj na półmisku wyłożonym sałatą. Udekoruj pomidorem i ogórkiem.Źródło: Super TV