Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 104
Składniki
4 porcje • : 20 min • pieczenie: 30 min • 420 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
W żaroodpornym naczyniu wymieszaj z oliwą ziemniaki i cebule. Przypraw do smaku. Piecz 30 minut.
Wymieszaj musztardę z miodem i posmaruj kotlety marynatą. Przypraw je, przełóż do formy wyłożonej plasterkami jabłek. Piecz 10 minut, po czym obróć mięso, posyp rozmarynem i piecz 10 minut.
Po wyjęciu z piekarnika skrop mięso sokiem z cytryny, potrząśnij naczyniem, aby sok wymieszał się z sosem. Na talerzach najpierw ułóż ziemniaki i cebule, potem przełóż kotlety z jabłkami. Polej sosem z pieczenia.
Jako dodatek pasuje zielona fasolka szparagowa.Źródło: Olivia