Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczysty schab w sosie pomidorowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Schab umyj, oczyść i potnij w plastry. Rozbij je tłuczkiem, posól, namocz w jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym oleju i ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na patelni, a po chwili dodaj pieczarki i podduś.
Wyłóż na kotlety, a wierzch polej przecierem pomidorowym wymieszanym z przyprawami.
Odstaw danie na noc do lodówki, by mięso dobrze zmiękło, a następnego dnia upiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłał: Adam Dąbek</strong>Źródło: Kurier TV