Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6564
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6564
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1045
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Kostkę ze schabu i kiełbasę pokrojoną w grube plastry zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowanie z szczyptą soli i rosołkiem.
Kapustę szatkujemy i gotujemy ją z odrobiną soli i rosołkiem w osobnym garnku póki nie zmięknie . Ziemniaki kroimy w kostkę i lekko osolone też gotujemy w osobnym naczyniu do momentu gdy będą PRAWIE miękkie.W tym czasie na tarce ścieramy marchewkę i pietruszkę,kroimy koperek.
Gdy wywar się gotuje już jakąś chwilę dodajemy marchewkę,pietruszkę,koperek,liść laurowy,ziele angielskie.
Gdy kapusta i ziemniaki są już gotowe dodajemy je do naszej zupy z drobno pokrojonym pomidorem i łyżką koncentratu.Dodajemy czosnek. Po pewnej chwili doprawiamy szczypta cukru,solą,pieprzem,majerankiem ,kostką rosołową,magi , a następnie dodajemy octu (doprawiamy po swojemu) GOTOWE