Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa z kaszą, marchewką na wywarze z kurczaka i jarzyn, opcjonalnie można dodać ryż lub ziemniaki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6351
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Skrzydełka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę, selera i pora. Liścia laurowego, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Kaszę opłukaj i dodaj do zupy .
Całość gotuj około 30 minut, dopraw solą i pieprzem. Skrzydełka wyjmij obierz i wrzuć mieso do zupy. Wierzch posyp natką pietruszki.