Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Córka wróciła z przedszkola zachwycona zupą dyniową. Pogrzebałam więc po internecie i skleciłam z różnych wersji zupki takie oto cudo, którym zachwyciła się cała rodzina. Polecam, a jak ktoś gotuje identycznie, to mam nadzieję, że jest tym smakiem równie mocno zachwycony, co my :D Smacznego! ;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6323
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6323
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154813
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Dynie obrać ze skóry, oczyścić z pestek. Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać. Wszystkie warzywa pokroić w niezbyt duże kawałki. Wrzucić do garnka.
Warzywa zalać rosołem (ja wykorzystałam resztkę po niedzielnym obiedzie) - tak aby zakrył warzywa. Przyprawić do smaku. Gotować do miękości - zanim ziemniaki i marchewka zmiękną, dynia już się trochę "rozciapie". Po wyłączeniu blenderem zmiksować na krem.
W międzyczasie (jeśli nie macie gotowych) przygotować grzanki - na 1 osobę 1 mała kromka pieczywa. Pieczywo pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni na kilku łyżkach oleju słonecznikowego.
Podawać z kleksem z kwaśnej śmietany, posypane grzankami.
Smacznego!