Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6558
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.
grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)
zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)