Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Brokułowa zupa-krem"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 463
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 463
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2271
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1015
Składniki
Cebulę obrać, dość grubo posiekać. Ząbki czosnku obrać i grubo posiekać. Brokuła podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem.
Dodać brokuły i ziemniaki. Chwilę razem dusić. Posypać cukrem. Zalać bulionem warzywnym. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć płomień i gotować jeszcze około 20 minut.
Kromki chleba pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, oderwać listki i pokroić je w cienkie paseczki.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować na gładko. Zaprawić kremową śmietaną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać natką i grzankami.Źródło: Życie na gorąco