Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gęsta zupa z brukselką na rosole"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Do dużego garnka wrzuć umyte udko kurczaka. Zalej je wodą i zagotuj. Zdejmij z wierzchu szumowiny.
Włoszczyznę obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dorzuć do wywaru razem z ziarenkami ziela angielskiego i liściem laurowym.
Po kilku minutach gotowania dodaj brukselkę. Zdejmij z ognia, gdy będzie miękka.
Kurczaka wyjmij, pokrój na małe kawałki i rozłóż do talerzy. Wlej zupę, a do każdej porcji dodaj po łyżce śmietany, pokrojone w kostkę jajka oraz posiekane zioła.
Czas: 45 min. 1 porcja = 200 kcalŹródło: Kurier TV