Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsta zupa z kurczakiem"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 261
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 15
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23611
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 438
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 261
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włoszczyznę oczyść i drobno pokrój. Brukselkę opłucz, odetnij końcówki. Do garnka wlej bulion warzywny (może być z kostki). Wrzucić wędzone mięso, doprowadź całość do wrzenia. Następnie wrzuć pokrojone ziemniaki oraz marchewkę i seler z włoszczyzny. Gotuj razem 10 min.
Po tym czasie wyjmij z zupy pierś kurczaka. Dodaj pietruszkę z włoszczyzny, wrzuć brukselkę. Gotuj jeszcze około 10 minut. Mięso kurczaka pokrój w dużą kostkę. Wrzuć do zupy razem z porem z włoszczyzny.
Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Rozlej do talerzy, podawaj z chrzanem.
czas ok. 35 min; porcja – 380 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety