Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
45 minut • 4 porcje • 438 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Sparz pomidory i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę.
Cebule drobno posiekaj i podsmaż na maśle. Dodaj posiekany czosnek i krótko podsmaż. Razem z pomidorami przełóż do garnka. Gotuj, aż pomidory zaczną się rozpadać.
Jeżeli konsystencja nie jest tak gładka, jak lubisz, możesz pomidory bardziej rozdrobnić, używając blendera. Dodaj warzywny bulion (tyle ile chcesz, w zależności jak gęstą lubisz zupę). Dopraw do smaku.
Paprykę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do zupy.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój bagietkę na nieduże kawałki. Każdy skrop oliwą i natrzyj czosnkiem. Posyp serem. Zapiekaj, aż ładnie się zrumienią.
Do talerza nalej zupy, dodaj grzanki, posyp natką. Możesz dołożyć kleks jogurtu naturalnego.Źródło: Olivia