Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kapuśniak z kiszonej kapusty na boczku
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 400
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 400
Składniki
Ziemniaki marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, cebule obrać.
Wszystkie warzywa razem z mięsem wrzucić do garnka z wodą, przyprawić solą, pieprzem i jarzynką. Dodać kilka liści laurowych oraz ziarenek ziela angielskiego, szczyptę cukru i gotować do miękkości ziemniaków.
W międzyczasie pokroić boczek i podsmażyć na patelni a następnie dodać do gotującej się zupy. Do wywaru dodać też bulion żeby wzmocnić smak.
Mąkę podsmażyć na suchej patelni aż będzie miała rumiany kolor cały czas mieszając. Następnie przesypać do szklanki i czekać aż wystygnie.
Gdy ziemniaki są już ugotowane dodać kiszoną kapustę wcześniej lekko poszatkowaną oraz trochę soku z kiszonej kapusty żeby zupa była odpowiednio kwaśna. Gotować jeszcze z 20 min.
Do zimnej zarumienionej mąki dodać trochę zimnej wody, wymieszać i dodać do gotującej się zupy. Ostatecznie doprawić i smacznego :)