Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 102
Dodano: 01.12.2020
Odsłon: 593
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu (masło i olej np, )Wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa. Jesli ktoś lubi, może dodać tez 2 ziemniaki pokrojone w kostke. Zalewamy wywarem (ja miałem akurat z żeberek). Wrzucamy posiekana świeżą kapustę i gotujemy do miękkości warzyw.. Następnie wkładamy posiekana drobna kiszona kapustę , wszystkie przyprawy i chwile gotujemy
Dodajemy lyzke koncentratu pomidorowego i kielbase pokrojona w kostke. Chwile gotujemy , a po zdjeciu z ognia posypujemy majerankiem i zielenina (dowolnie). Ja dodałem również ząbek czosnku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 02 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz