Do góry

Zupy Przepis na:

Kapusniak

Kapusniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 593

Dzisiaj zrobiłem kapuśniak,ale z mieszanych kapust. Świeżej(dzisiaj miałem te spiczasta) i kiszonej. Do tego trochę warzyw i kiełbaski. Rzadko sie chwale,ale powiem,ze wyszedł bardzo dobry...

Składniki

  • 1 litr wywaru z dowolnego miesa czy drobiu , mieszane warzywa -1marchewka, kawalek selera, 1 pietruszka, kawalek pora, 1 cebula,
  • Opcjonalnie zmiazdzony zabek czosnku.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapusniak

Przygotowanie

  1. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu (masło i olej np, )Wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa. Jesli ktoś lubi, może dodać tez 2 ziemniaki pokrojone w kostke. Zalewamy wywarem (ja miałem akurat z żeberek). Wrzucamy posiekana świeżą kapustę i gotujemy do miękkości warzyw.. Następnie wkładamy posiekana drobna kiszona kapustę , wszystkie przyprawy i chwile gotujemy
    Dodajemy lyzke koncentratu pomidorowego i kielbase pokrojona w kostke. Chwile gotujemy , a po zdjeciu z ognia posypujemy majerankiem i zielenina (dowolnie). Ja dodałem również ząbek czosnku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń