Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klasyczna zupa jarzynowa"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 509
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 509
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora potnij w krążki, a cebulę posiekaj.
Na maśle zeszklij cebulę, a po chwili dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem, przypraw solą, pieprzem, dodaj majeranek i listek laurowy.
Gotuj zupę 20 minut, a następnie wyjmij połowę warzyw i przyprawy. Resztę zmiksuj.
Krem zagęść mąką i zabiel śmietaną. Rozlej go do miseczek.
Do każdej porcji włóż ugotowane warzywa i pokrojoną w paski szynkę.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV