Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kremowa zupa brokułowa"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 289
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 58
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 289
Składniki
Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.
Kilka różyczek brokułów odłożyć na bok, a pozostałe dołożyć do cebuli i chwilę razem poddusić. Potem warzywa zalać bulionem i zagęścić kremową śmietaną.
Zupę gotować około 7 minut na większym płomieniu. Pod koniec przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki, a potem w słupki. Zupę zmiksować blenderem na gładko. Włożyć do niej słupki marchewki i odłożone różyczki brokuła. Podgrzewać 3-5 minut.
Ewentualnie jeszcze doprawić. Zupę rozlać do kokilek. Każdą porcję udekorować kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Życie na gorąco