Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kremowa zupa kurkowa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 93
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 93
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Kurki oczyść. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, potnij w plasterki. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej olej z masłem. Wrzuć cebulę, czosnek oraz plasterki porów. Smaż razem przez chwilę. Dołóż ziemniaki i kurki. Podlej winem. Gotuj na dużym płomieniu przez 2–3 mi nuty. Następnie w garnku zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 20 minut.
Wyjmij trochę kurek do dekoracji, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Mocno podgrzej.
Gotową zupę rozlej do talerzy. Udekoruj odłożonymi kurkami oraz posiekaną kolendrą, ew. natką.Źródło: Tina