Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kukurydziana zupa z kalarepą"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Włoszczyznę, por i kalarepki obierz, umyj. Kalarepki pokrój w słupki. Warzywa z włoszczyzny włóż do 1 litra zimnej wody. Dołóż kalarepkę i kolby kukurydzy oraz przyprawy (bez ostrej papryki). Gotuj, aż warzywa będą miękkie. Kukurydzę, kalarepkę i warzywa z włoszczyzny wyjmij, wywar przecedź. Kalarepkę włóż z powrotem do wywaru. Dodatkowy por pokrój w plasterki i podsmaż króciutko na maśle. Dodaj do gorącej zupy.
Śmietanę wymieszaj z mąką i rozprowadź kilkoma łyżkami zupy. Wlej do garnka, gotuj przez kilka minut. Podawaj z kleksem ze śmietany, posypanym ostrą papryką.Źródło: Naj