Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomarańczowa zupa z rzepy"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 210
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 90
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 210
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Rzepę porządnie wyszoruj i obierz. Najpierw pokrój w plasterki, a później w drobną kostkę.
Wyszoruj marchew i ziemniaki. Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W głębokim rondlu rozpuść łyżkę tłuszczu. Wrzuć rzepę, ziemniaki, marchew i cebulę. Chwilę podsmażaj i wlej bulion.
Dodaj sok pomarańczowy, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj ok. 20 minut.
Z chleba usuń skórki, a miąższ pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść pozostały tłuszcz, wrzuć kostki chleba i podsmaż na złoty kolor.
Z ugotowanej zupy wyjmij 1/3 warzyw, resztę zmiksuj na krem. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Dodaj warzywa i wymieszaj. Zupę rozlej na talerze i posyp grzankami. Ozdób śmietaną i natychmiast podawaj.
Czas przygotowania: 50 minut 299 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień