Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rozgrzewająca zupa paprykowa"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 206
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Umyj papryki. Wstaw w naczyniu żaroodopornym do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na 20 minut. Gdy się upieką, włóż je na chwilę do papierowej lub plastikowej torby, dzięki temu skórka łatwiej zejdzie.
Obierz dokładnie paprykę ze skórki. Przekrój i pozbądź się pestek, pokrój miąższ na kawałki, włóż do wysokiego naczynia i zmiksuj na papkę. Wymieszaj ją z bulionem.
Zagotuj zupę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą ostrej papryki albo chilli. Podawaj z posiekaną bazylią i startym żółtym serem.Źródło: Olivia