Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rozgrzewająca zupa z soczewicy"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
Soczewicę zalej wodą na wysokość 2,5 cm. Postaw na średnim ogniu i doprowadź do wrzenia. Gotuj 10 minut, odsącz.
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzuć rozgnieciony czosnek, posiekaną cebulę i pokrojoną marchew. Smaż, mieszając, aż cebula się zeszkli. Dodaj soczewicę, 1 litr wody, oregano, rozmaryn i liście laurowe. Zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i duś 10 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, posól i popieprz. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż soczewica zmięknie (30 do 40 minut), co jakiś czas mieszając. Jeśli zupa stanie się zbyt gęsta, dolej wody.
• 60 minut • dla 4 osób • cena 5 złŹródło: Show