Do góry

Zupy Przepis na:

Średniowieczna zupa z porów

Średniowieczna zupa z porów

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 13

Wypróbowany przepis na "Średniowieczna zupa z porów"

Składniki

  • 2 szklanki rosołu wołowego lub drobiowego
  • 6 nitek szafranu świeżego lub szczypta mielonego
  • por pokrojony na cienkie krążki
  • 1 i 1/2 szklanki gotowanych grzybów
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • po 1/4 łyżeczki pieprzu i soli
  • szczypta cynamonu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlej rosół do średniego rondla, posyp szafranem i zagotuj. Dodaj por pokrojony na cienkie krążki, grzyby pokrojone w kostkę, imbir, dopraw solą, pieprzem oraz szczyptą cynamonu. Gotuj na małym ogniu przez następne 3-4 minuty.

  2. Zdejmij zupę z ognia i podawaj gorącą z chlebem na zakwasie. Świetnie też będzie pasować do białej fasoli z boczkiem.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń