Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sycąca zupa z soczewicą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 73
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 73
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 147
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Do gotującego się rosołu wsyp opłukaną w zimnej wodzie kaszę jaglaną oraz namoczoną wcześniej czerwoną i zieloną soczewicę.
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekaj, po czym zeszklij na rozgrzanym oleju.
Dorzuć warzywa do garnka.
Wsyp po szczypcie przypraw i gotuj około 15 minut.
45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 170
Jedna porcja: 1,50 zł.Źródło: Super TV