Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zupa z klopsikami"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 7
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 7
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 12
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7960
Składniki
Cielęcinę umyj. Mięso z kością zalej wodą, dodaj drobno pokrojoną cebulę i gotuj przez godzinę. Łopatkę cielęcą zmiel, dodaj ugotowany ryż, jajko, bułkę tartą oraz połowę porcji natki i koperku. Całość dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj i uformuj niewielkie klopsiki. Po godzinie wyjmij mięso z zupy i wrzuć do niej klopsiki. Marchewkę i pietruszkę pokrój w plasterki, paprykę i pomidora w niewielką kostkę, fasolkę na kawałki. Wszystkie warzywa dodaj do zupy.
Gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś zupę sokiem wyciśniętym z cytryny. Na końcu do zupy dodaj pozostałą cześć natki pietruszki i koperku. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Na żywo