Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa bułgarska"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Fasolę namocz, a następnie ugotuj. Dodaj pokrojoną w kostkę pietruszkę, seler i marchewkę. Gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.
Cebulę posiekaj i zeszklij na gorącym oleju. Smażąc, dosyp mąkę i zamieszaj.
Rozprowadź zasmażkę z częścią wywaru, a następnie dodaj do zupy wraz z koncentratem pomidorowym, pokrojoną w kostkę papryką i czuszką.
Dopraw całość przyprawami oraz ziołami. Zupę dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj z pieczywem.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV