Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa dyniowa na sposób hinduski"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
<strong>Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
1Dynię myję, ostrożnie wydrążam. Miąższ oczyszczam z pestek oraz włókien. Potem kroję go na kawałeczki i smażę 10 minut na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Porcję kurczaka myję, wkładam do garnka.
2Marchewki obieram, myję, kroję w cienkie plasterki. Dodaję do mięsa i zalewam całość wodą. Doprowadzam do wrzenia, po czym dodaję dynię. Zmniejszam płomień i gotuję jeszcze ok. 15 minut.
3Z zupy wyjmuję mięso. Warzywa wraz z wywarem miksuję na gładko. Do kremu dyniowego wsypuję kaszkę. Zupę przyprawiam indyjską przyprawą oraz solę do smaku. Gotuję kolejne 15 minut na małym płomieniu. Serwuję w wydrążonej dyni. Przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki (ew. kolendrą).Źródło: Naj