Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsta porzywna taka raczej zupa jesienno-zimowa ale robiłam porządki w zamrażarce
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
W 2 litrach wody ugotować serduszka ok.40 min.Wyjąć serduszka dodać mieszankę chińską i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować ok.10 min.W szklance zimnej wody rozmieszać zupy,wlać do wywaru i dosypać zacierki.Doprawić solą(jak potrzeba)pieprzem i ostrą papryką.Pogotować jeszcze 10 min.
Po rozlaniu do talerzy zupę posypać posiekaną zieleniną i dodać łyżkę gęstej kwaśnej śmietany.Można też dodać pokrojone w plasterki serduszka.