Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa fasolowa z boczkiem"
Polecam.
Odsłon: 553
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 324
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Polecam.
Odsłon: 553
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 324
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 785
Składniki
Boczek pokrój w kosteczkę. Seler naciowy oczyść, warzywa korzeniowe obierz. Jarzyny opłucz. Łodygi selera potnij w plasterki, cebulę posiekaj, a ziemniaki i marchewki pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć boczek oraz cebulę, podsmaż. Dołóż przygotowane warzywa (oprócz ziemniaków). Całość zalej bulionem. Gotuj około 15 minut.
Fasolę opłucz pod bieżącą wodą, osącz na sitku. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój na kawałki. Do zupy dodaj ziemniaki. Gotuj 10 minut. Pod koniec dołóż fasolę, zrumieniony boczek z cebulą i pomidory.
Zupę przypraw solą, pieprzem oraz suszonymi ziołami. Natkę opłucz, osusz, posiekaj. Gotową zupę posyp pestkami dyni oraz natką.Źródło: Tina