Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grzybowa z kaszą perłową

Zupa grzybowa z kaszą perłową

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z kaszą perłową"

Składniki

  • 50 dag mieszanych grzybów leśnych (kozaczki, maślaki, kurki)
  • marchewka
  • kawałek selera
  • cebula
  • 2 łyżki masła
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • pół szklanki kaszy perłowej
  • łyżka mąki
  • łyżka majeranku
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyść, kilkakrotnie opłucz i pokrój na dosyć duże kawałki. Marchewkę oraz seler potnij na zapałkę. Cebulę – posiekaj.

  2. Rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Włóż warzywa i smaż kilka minut. Dodaj grzyby i znów duś kilka minut.

  3. Wlej 1,5 litra gorącej wody i gotuj 10 minut. Wsyp kaszę i pozostaw na ogniu 20 minut.

  4. Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp natką lub rozmarynem.

  5. Zupa ze swieżych leśnych grzybów smaczna jest także z makaronem albo ziemniakami.

  6. Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcal

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń