Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa z kaszą perłową"
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 612
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 61
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 612
Składniki
Grzyby oczyść, kilkakrotnie opłucz i pokrój na dosyć duże kawałki. Marchewkę oraz seler potnij na zapałkę. Cebulę – posiekaj.
Rozgrzej masło i zeszklij cebulę. Włóż warzywa i smaż kilka minut. Dodaj grzyby i znów duś kilka minut.
Wlej 1,5 litra gorącej wody i gotuj 10 minut. Wsyp kaszę i pozostaw na ogniu 20 minut.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Przypraw solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp natką lub rozmarynem.
Zupa ze swieżych leśnych grzybów smaczna jest także z makaronem albo ziemniakami.
Czas: 50 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV