Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, szybka i smaczna zupka warzywna
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6006
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 181
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 270
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6006
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 181
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 270
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki kroimy w talarki (bez obierania), marchew obieramy i kroimy wraz z porem w plasterki. Seler kroimy na grubą kostkę. W drobniejszą kostkę kroimy za to cebulę oraz czosnek.
Wymienione wyżej warzywa smażymy na oliwie do zrumienienia ok. 4-5min. W tym czasie do garnka wlewamy 1 szklankę wody, w której następnie rozpuszczamy kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki wlewamy do garnka resztę wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy. Groszek z puszki odcedzamy i przepłukujemy, następnie dodajemy do garnka. Wszystko należy wymieszać. Warzywa z patelni przekładamy do garnka i gotujemy bez przykrycia przez 15-20min na średnim ogniu. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę. Gotujemy ok. 7-10min.
Gotowe!