Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, zdrowa, szybka i smaczna zupka warzywna
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki kroimy w talarki (bez obierania), marchew obieramy i kroimy wraz z porem w plasterki. Seler kroimy na grubą kostkę. W drobniejszą kostkę kroimy za to cebulę oraz czosnek.
Wymienione wyżej warzywa smażymy na oliwie do zrumienienia ok. 4-5min. W tym czasie do garnka wlewamy 1 szklankę wody, w której następnie rozpuszczamy kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki wlewamy do garnka resztę wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy. Groszek z puszki odcedzamy i przepłukujemy, następnie dodajemy do garnka. Wszystko należy wymieszać. Warzywa z patelni przekładamy do garnka i gotujemy bez przykrycia przez 15-20min na średnim ogniu. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę. Gotujemy ok. 7-10min.
Gotowe!
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 629
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19120
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3647
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5722
Pyszna, zdrowa i pożywna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą.Idealny...
Odsłon: 629
Ocet jabłkowy, domowy wyrób który jest zdrowszy od octu spirytusowego.
Odsłon: 19120
W mojej rodzinie często jemy gulasz zrobiony na różne sposoby, ostatnio robił...
Odsłon: 3647
Pasteryzowany koperek zachowuje pełnię swojego smaku.
Odsłon: 5722
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Ziemniaki kroimy w talarki (bez obierania), marchew obieramy i kroimy wraz z porem w plasterki. Seler kroimy na grubą kostkę. W drobniejszą kostkę kroimy za to cebulę oraz czosnek.
Wymienione wyżej warzywa smażymy na oliwie do zrumienienia ok. 4-5min. W tym czasie do garnka wlewamy 1 szklankę wody, w której następnie rozpuszczamy kostkę rosołową. Po rozpuszczeniu kostki wlewamy do garnka resztę wody. Doprowadzamy do wrzenia.
Do garnka dodajemy wszystkie przyprawy. Groszek z puszki odcedzamy i przepłukujemy, następnie dodajemy do garnka. Wszystko należy wymieszać. Warzywa z patelni przekładamy do garnka i gotujemy bez przykrycia przez 15-20min na średnim ogniu. Po tym czasie do zupy dodajemy śmietanę. Gotujemy ok. 7-10min.
Gotowe!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 148
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1059