Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa jarzynowa z makaronem"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 830
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 460
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 830
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 460
Składniki
Włoszczyznę czyścimy, myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Groszek rozmrażamy. Umyte, obrane ziemniaki kroimy w kosteczkę.
Włoszczyznę wrzucamy na rozgrzane masło, podsmażamy na chrupko. Pod koniec smażenia dodajemy ziemniaki.
Całość zalewamy wodą, dodajemy po kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, jeden liść laurowy i sól. Gotujemy 15 minut. Po tym czasie wrzucamy rozmrożony groszek i gotujemy jeszcze 15 minut. Wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką.
Zupę rozlewamy do miseczek, do każdej porcji dokładamy oddzielnie ugotowany makaron.
Wartość odżywcza jednej porcji: 125 kcal, Białko: 11,9 g, Tłuszcz: 8 g, Węglowodany: 27 g. Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji: około 1,70 złŹródło: Rewia