Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalafiorowa na ostro"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1823
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1823
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na różyczki. Marchewkę i ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Imbir obierz, zetrzyj. Kalafior, imbir oraz marchewkę włóż do garnka. Zalej 6 szklankami wody. Gotuj bez przykrycia 10 minut. Dołóż ziemniaki. Gotuj jeszcze ok. 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora. Resztę zupy zmiksuj. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dolej trochę wrzątku. Przypraw na pikantnie solą, curry oraz gałką. Włóż całe różyczki kalafiora, posyp natką pietruszki.Źródło: Naj