Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa kalafiorowa z imbirem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 113
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
35 min; Porcja: 175 kcal; Cena porcji: 2,15 zł.
Warzywa w zależności od rodzaju: oczyść, obierz, opłucz. Kalafior podziel na różyczki. Marchewki potnij w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj. Imbir zetrzyj na drobnej tarce.
W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę, czosnek oraz imbir. Oprósz je curry. Smaż przez chwilę, następnie dołóż pozostałe warzywa. Zalej je bulionem. Kiedy całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj, aż wszystkie będą miękkie.
Wyjmij kilka różyczek kalafiora, resztę zupy zmiksuj. Wymieszaj ją ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Do zupy włóż odłożone różyczki kalafiora. Udekoruj dymkami pociętymi na kawałki i czerwonym pieprzem.Źródło: Naj