Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalarepkowa"
Polecam.
Odsłon: 703
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 703
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36165
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 211
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 362
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Cebule obierz, pokrój w kostkę. Kalarepki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Masło stop w rondlu. Włóż cebule, zeszklij. Dodaj kalarepki, podsmaż. Wlej połowę bulionu, gotuj, aż kalarepki zmiękną.
Ziemniaki obierz, umyj. Dodaj do kalarepki, wlej pozostały bulion.
Gotuj do miękkości. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Przypraw do smaku
solą i pieprzem. Pod koniec gotowania zupę posyp świeżym, posiekanym koperkiem.Źródło: Chwila dla Ciebie