Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa koperkowa z pulpetami"
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6839
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6839
Składniki
45 min • Porcja 300 kcal • Przepis na 4 porcje
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę myję, obieram, kroję na mniejsze kawałki. Zalewam wodą, gotuję ok. 20 minut.
Warzywa blenduję na krem. Koperek szatkuję, dosypuję, doprawiam.
Robię pulpety: do mięsa wbijam jajko, dodaję bułkę i kaszę, doprawiam. Formuję kuleczki. Gotuję je w osolonym wrzątku ok. 7 minut. Przekładam do zupy. Podaję z bagietką lub grzanką.
Karolina Bojaczuk z ŁukowaŹródło: Kobieta i życie