Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z buraków"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Buraki dobrze wyszoruj. Pokrój na kawałki. Podziel je na pół, każdą część owiń w folię aluminiową. Ułóż w formie, piecz godzinę w temp. 220°C.
Buraki lekko ostudź, obierz. Włóż do garnka, zalej wodą tak, by je przykryła. Gotuj około 10 minut. Zmiksuj (dodatkowo możesz przetrzeć przez sitko o gęstych oczkach). Przypraw cukrem, kminkiem, solą, pieprzem i białym octem winnym.
Zupę wlej do misek, ułóż plastry sera pleśniowego, skrop olejem orzechowym.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 4, cena za porcję:1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie