Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa-krem z kolendrą i natką"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23097
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 946
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23097
Składniki
Zioła opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę grubo pokrój. Dymki oczyść, czosnek obierz, warzywa posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim dymki oraz czosnek. Dolej połowę bulionu. Wrzuć posiekane zioła i poczekaj, aż całość zawrze. Wtedy zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 3 minut.
Zupę zdejmij z ognia, zmiksuj na gładki krem. Resztę bulionu wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej do ziołowego wywaru. Ponownie zagotuj. Pod koniec gotowania wlej śmietanę i przypraw zupę solą i pieprzem.
Rzodkiewki oczyść, posiekaj. Gotowy krem rozlej do kokilek. Dwoma łyżkami nabieraj porcje twarożku, formując łezki, i układaj je na wierzchu każdej porcji zupy. Przed podaniem posyp ją rzodkiewkami i udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Naj