Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z marchewki"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 18
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Marchew i pietruszkę obierz i pokrój w kosteczkę. Cebulę, czosnek i papryczki drobniutko posiekaj. Warzywa podsmaż w garnku na odrobinie oliwy. Następnie wlej gorący bulion i dodaj skórkę cytrynową. Całość dokładnie wymieszaj i ugotuj do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie, odstaw zupę do wystudzenia i zmiksuj blenderem na gładki krem. Wlej mleko kokosowe, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Gorący krem rozlej do szklanych bulionetek. Udekoruj kleksem z jogurtu. Następnie posyp świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Przed podaniem krem posyp listkami mięty. Zupę możesz podać z podprażonymi na patelni ziarenkami słonecznika.Źródło: Na żywo