Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krewetkowa z chorizo"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 576
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
??Krewetki obierz z pancerzy i umyj. Głowy oraz skorupy zalej bulionem warzywnym i gotuj na małym ogniu około 15 minut.
??Na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany seler naciowy. Dołóż paprykę pociętą w paski i pomidory – w kostkę.
Patelnię przykryj pokrywą i duś warzywa około 8 minut.
Przełóż je do przecedzonego wywaru, po czym dolej kieliszek wina. Dorzuć pokrojone w kostkę chorizo oraz wsyp szczyptę szafranu. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze kwadrans.
Na koniec zanurz w zupie krewetki i dopraw ją solą, pieprzem oraz cytryną. Danie posyp natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średniŹródło: Telemax