Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kukurydziana"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę, czosnek i ziemniaki obierz, pokrój. Kukurydzę oczyść, umyj, włóż do garnka. Wlej mleko i tyle bulionu, by kolby kukurydzy były w całości zanurzone. Dodaj 1/2 łyżki cukru, cebulę, czosnek, ziemniaki i szałwię. Gotuj ok. 20 minut, aż kukurydza będzie miękka. Kolby wyjmij, wystudź, oddziel ziarna. (Kukurydzę z puszki pogotuj z warzywami ok. 10 minut).
Kukurydzę i pozostałe warzywa zalej 2 szklankami wywaru, w którym gotowała się kukurydza. Dolej śmietanę. Zmiksuj na gładki krem. Przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i cukrem. Chili oczyść, posiekaj. Posyp gotową zupę. Udekoruj.Źródło: Naj