Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kukurydziana

Zupa kukurydziana

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Zupa kukurydziana"

Składniki

  • 40 dag ziaren kukurydzianych
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 szalotki
  • papryczka chili
  • łyżka masła
  • sok z cytryny
  • awokado
  • szklanka śmietany
  • 10 dag sera feta
  • 4 gałązki kolendry
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku rozgrzej masło i zeszklij na nim posiekaną szalotkę. Następnie dodaj kukurydzę (część odłóż do dekoracji) i wlej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj na wolnym ogniu ok. 20 minut.

  2. Z awokado wyjmij pestkę, wydrąż łyżką miąższ i pokrój go w kostkę. Następnie skrop sokiem z cytryny. Ugotowaną zupę zmiksuj blenderem. Wlej śmietanę dla złagodzenia smaku, dodaj pokrojoną papryczkę chili. Całość chwilę podgotuj i dopraw solą i pieprzem. Zupę udekoruj fetą, awokado, resztą kukurydzy i posiekaną kolendrą.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń