Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34212
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 162
Składniki
25 min • Porcja 98 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 4 porcje
Owoce przekładam do garnka, zalewam połową wody i gotuję około 10 minut. Po tym czasie miksuję. Dalej ogrzewając, zabielam zupę, słodzę do smaku i zagęszczam mąką rozrobioną w pozostałej ilości wody.
Gotową rozlewam do salaterek i pozostawiam do ostygnięcia. Podaję z pokrojonym naleśnikiem.
Marcin Kwiek z Bieśnika.Źródło: Kobieta i życie