Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5851
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5851
Składniki
25 min • Porcja 98 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 4 porcje
Owoce przekładam do garnka, zalewam połową wody i gotuję około 10 minut. Po tym czasie miksuję. Dalej ogrzewając, zabielam zupę, słodzę do smaku i zagęszczam mąką rozrobioną w pozostałej ilości wody.
Gotową rozlewam do salaterek i pozostawiam do ostygnięcia. Podaję z pokrojonym naleśnikiem.
Marcin Kwiek z Bieśnika.Źródło: Kobieta i życie