Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5533
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2070
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5515
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5533
Składniki
25 min • Porcja 98 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 4 porcje
Owoce przekładam do garnka, zalewam połową wody i gotuję około 10 minut. Po tym czasie miksuję. Dalej ogrzewając, zabielam zupę, słodzę do smaku i zagęszczam mąką rozrobioną w pozostałej ilości wody.
Gotową rozlewam do salaterek i pozostawiam do ostygnięcia. Podaję z pokrojonym naleśnikiem.
Marcin Kwiek z Bieśnika.Źródło: Kobieta i życie