Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z klopsikami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 47
Składniki
Marchewki i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć przygotowane warzywa. Posyp je skórką z pomarańczy, oprósz imbirem, solą i pieprzem. Smaż 3 minuty. Wlej bulion, gotuj 10 minut. Ziemniaki obierz, dodaj do zupy. Gotuj 15 minut. Makaron ugotuj wg przepisu.
Klopsiki: cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz bułkę tartą. Masę przypraw solą i pieprzem, wyrób, uformuj małe kuleczki. Wrzuć je na rozgrzany olej, smaż ok. 10 minut.
Rosół przypraw solą i pieprzem. Do kokilek włóż makaron. Zalej zupą. Dołóż klopsiki. Posyp natką.Źródło: Tina