Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z fasolą"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 47
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 36
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę pociąć w plasterki. Ostrą papryczkę oczyścić i posiekać. Kukurydzę i fasolę przepłukać, odsączyć. Mięso pokroić w niedużą kostkę.
Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać szczyptę chilli w proszku, wrzucić mięso i szybko przesmażyć, mieszając. Zalać wywarem i gotować ok. 30 minut. Dodać ziemniaki.
Po 20 minutach dodać kukurydzę i fasolę, zagęścić mąką. Dodać koncentrat, zagotować. Doprawić do smaku.
Do tej zupy warto dodać nieco ziół, np. majeranek lub oregano. Jeśli nie lubisz pikantnych dań, zrezygnuj z chili i ostrej papryczki.Źródło: Twoje Imperium