Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa włoska zupa minestrone; zachwycająca, sycąca z mnóstwem ciekawych tekstur. Uwielbiana przez większość dzieci, chociaż moja Julcia spojrzała na nią i jak zobaczyła marchewkę z zieleniną to od razu zapowiedziała że nie będzie tego jeść.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy w grubą kostkę. Strąki selera kroimy w grubą kostkę. Ziemniaki dokładani płuczemy i ze skórką kroimy w gruba kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wszystkie warzywa wrzucamy do wysokiego garnka i dodajemy do nich jeszcze fasolę szparagową oraz zielony groszek. Wszystko zalewamy woda i gotujemy przez około 20 minut.
Do gotujących się warzyw dodajemy kostki mięsne, czosnek, groch oraz pokrojone w kostkę pomidory ( u mnie mieszanka zwykłych z koktajlowymi). Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy około 10 minut.
Po tym czasie dodajemy przecier, mieszamy i gotujemy jakieś 5 minut.
Na końcu dodajemy natkę pietruszki i koperek.
Do śmietany dodajemy kilka łyżek zupy, dokładnie mieszamy i wlewamy do garnka z zupą. Zupę doprawiamy solą i pieprzem Smacznego !!!
;-D