Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 93
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 561
Składniki
Do garnka włóż mięso, dodaj sól, pieprz, ziele, liść laurowy, wlej 3/4 garnka wody i gotuj.
Gotuj do miękkości mięsa, około 30 minut.
Obierz ogórki i zetrzyj na tartce. Przełóż je do rondelka, dodaj 1/2 szklanki wody, łyżkę masła i duś 20 minut.
Marchew, seler i pietruszkę zetrzyj na tartce
Obierz ziemniaki i obierz w kostkę.
Mąkę, sól i pieprz wymieszaj. Zagniataj palcami ciasto. Formuj zacierki i układaj na talerzyku.
Do miękkiego mięsa dodaj pora, marchew, selera i pietruszkę. Gdy wywar zawrze dodaj ziemniaki i gotuj 10 minut.
Dodaj zacierki i gotuj kolejne 6 minut.
Wyjmij z garnka kość/mięso i pokrój mięso na kawałki.
Dodaj do garnka mięso, ogórki, natkę, mielony pieprz.
Dodaj śmietanę i wymieszaj.