Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ogórkowo-orzechowa"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
Koperek posiekaj. Ogórek przetnij wzdłuż na pół. Odkrój 4 podłużne plasterki do dekoracji. Usuń pestki. 2/3 ogórka pokrój w słupki. Pozosta łą część zmiksuj z jogurtem i mlekiem. Dodaj oliwę i sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i połową koperku.
Wymieszaj ze słupkami ogórka i wstaw do lodówki na godzinę. Posiekaj grubo orzechy. Połowę borówek wymieszaj z zupą, dopraw ponownie. Dekoruj resztą borówek orzechami, koperkiem i ogórkiem.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy. Porcja 286 kcal.Źródło: TV14