Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z cukinią

Zupa pomidorowa z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14717

Dodano:

Odsłon: 22

Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z cukinią"

Składniki

  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2–3 małe świeże pomidory
  • 1 mała cukinia
  • 1 puszka drobnej białej fasoli
  • 2 dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • kilka gałązek tymianku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • cukier. Przygotowanie: 30 min; Porcja: 180 kcal; Cena porcji: ok. 2 zł
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Świeże pomidory podziel na cząstki. Cukinię oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Fasolę odlej z zalewy i przepłucz na sicie. Dymki oczyść, szczypiorek potnij na kawałeczki, a cebulki w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj.

  2. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Podsmaż na niej czosnek i cebulki. Dołóż koncentrat pomidorowy, przesmaż, mieszając. Dodaj bulion i pomidory z puszki. Przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. w W tym czasie na patelni rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć cukinię. Smaż 5 minut. Dodaj fasolę, pomidory i szczypiorek. Smaż minutę. Przypraw i włóż do zupy pod koniec gotowania. Tymianek opłucz, posiekaj. Zupę rozlej do talerzy. Ozdób tymiankiem.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń