Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z cukinią"
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 58
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 897
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 322
Składniki
Świeże pomidory podziel na cząstki. Cukinię oczyść, umyj, potnij na kawałeczki. Fasolę odlej z zalewy i przepłucz na sicie. Dymki oczyść, szczypiorek potnij na kawałeczki, a cebulki w plasterki. Czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Podsmaż na niej czosnek i cebulki. Dołóż koncentrat pomidorowy, przesmaż, mieszając. Dodaj bulion i pomidory z puszki. Przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj 20 minut. w W tym czasie na patelni rozgrzej resztę oliwy. Wrzuć cukinię. Smaż 5 minut. Dodaj fasolę, pomidory i szczypiorek. Smaż minutę. Przypraw i włóż do zupy pod koniec gotowania. Tymianek opłucz, posiekaj. Zupę rozlej do talerzy. Ozdób tymiankiem.Źródło: Naj